Liv i leiren

Hvert år arrangeres «Liv i Leiren» den første helgen i juni. Folk strømmer til gatene i Øvrebyen, og på hjørnet av Løkkegata og Storgata blir du tatt med 50 år tilbake i tid. I

I år er datoen lørdag 4. juni, og arrangementet varer hele dagen. Det blir musikk i parken som tidligere år.

Den første helgen i juni våkner Øvrebyen til liv og du kan oppleve den unike gamle bebyggelsen slik den var da dette var sentrum av Kongsvinger. Et yrende folkeliv med soldater, spillemenn, utstillere, håndverk og ulike fristelser. Her får du kjøpt alt fra antikviteter og husflid til ferske egg og nykokte pølser.

Flere av gårdene åpner dørene sine og byr på sine egne marketenterier – gammeldagse vertshus med alt fra kaffe og vafler til lunsj og et glass vin. Folk kler seg i tidsriktige kostymer og du kan være med på en sommerlig Øvrebyvandring hvis du har lyst.

Museene har sine egne utstillinger og kafeer åpne og på festningen er det også aktivteter.